FUTBOL DÜNYASI

DÜNYA TRANSFER HABERLERİ, DEĞERLENDİRMELER, İNCELEMELER, FOOTBALL MANAGER 2005 OYUN İNCELEME SİTESİ, DİĞER OYUN İNCELEMELERİ

 

Şubat 10, 2005

MILAN BAROS İNCELEMESİ

Takım : Liverpool
Forma No : 5
Ülke : Çek Cumhuriyeti
Mevkii : Forvet
Doğum Yeri : Prag, Çek Cumheriyeti
Doğum Tarihi : 28.10.1981

Aralık 2001'de Banik Ostrava'dan 8 milyon dolar karşılığında Liverpool'a gelen Baros, ilk senesinde ülkesine kiralık olarak gönderildi.

Banik Ostrava'da kiralık oynağı sene, en iyi sezonunu geçirdi. Ülkesinde 'Ostrava'lı Maradona' lakabıyla çağrılmaya başlandı.

2002-03 sezonunda geri döndüğü Liverpool'da, az da olsa ilk 11 fırsatı buldu. Oynadığı ilk Premier Ligi maçında, Bolton Wanderers'a 2 gol birden atarak büyük bir çıkış yaptı.

2003-04'ta artık Owen'la birlikte, Liverpool 11'inin iki forvetinden biriydi. Ancak, sezon içinde ayak bileğinin kırılmasıyla çok büyük bir şanssızlık yaşadı.

Sakatlıktan kurtulduktan sonra, Euro 2004'te Çek milli takımına çağırıldı. Euro 2004'te attığı gollerle Çek Cumhuriyeti'nin milli kahramanı oldu. Ayrıca, Euro 2004'ün de gol kralı oldu.

Euro 2004'ten sonra değeri çok arttı. Real, Barcelona gibi dünya devleri onu istedi. Ancak, Liverpool'da kaldı. Liverpool'la da son sezonunda Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazandı.

Milan Baros, hızıyla, kale önündeki yeteneğiyle Çek Cumhuriyeti'nin son zamanlarda yetiştirdiği en iyi forvetlewrinden biri oldu.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home