FUTBOL DÜNYASI

DÜNYA TRANSFER HABERLERİ, DEĞERLENDİRMELER, İNCELEMELER, FOOTBALL MANAGER 2005 OYUN İNCELEME SİTESİ, DİĞER OYUN İNCELEMELERİ

 

Haziran 25, 2005

GTA SAN ANDREAS

GTA SAN ANDREAS İNCELEME

Evet, GTA. Bu üç kelime, oyun meraklıların kalplerini coşkuyla doldurmaya yeter. GTA, en son oyun serisi GTA 3’le oyun dünyasına bomba gibi yeniden girmişti. Diğer serilerle GTA 3’ün en büyük farkı şüphesiz 3 boyutlu olmasıydı.

GTA, şimdi piyasaya yeni çıkardığı San Andreas’la en son oyun teknolojisi ile üretilmiş, alternatifleri çok olan, koskoca bir eyaletle ( 3 şehirden oluşan) geliyor. Bu üç şehrin hepsi ABD’de kurulu. Los Santos’un gerçek ismi Los Angeles’tan, San Fierro’nun San Fransisco’dan ve Las Venturas’ın ismi ise Las Vegas.’tan alınmış.

Her şehir, kendine has çizgileriyle üretilmiş ve gerçek dünyadakine benzer bir şekilde yapılmış. Gerçek dünyadakiyle aynı yerlerde hoteller, iş merkezleri var. Örneğin, hotellerde görev yapabildiğiniz gibi, istediğiniz içine girebiliyorsunuz.

GTA, San Andreas’la eski serilerindeki mafya olan mücadeleleri sınırlamış. Amerika’da 90’lı yılların en önemli gangster mücadelelerinin geçtiği West Coast’un gangsterlerinin aralarındaki savaşlar görevlerimizin büyük bir çoğunluğunu oluşturuyor

Carl Johnson, kısa ismiyle CJ adındaki genç bir delikanlı, annesi öldürüldüğü için evi Los Santos’a geri dönüyor. CJ, havaalanına varır varmaz, polis tarafından yakalanıyor. Yakalanma nedeni, bazı polis memurlarını öldürme şüphesi. Ancak, DJ, kendisinin temiz olduğunu, gangster dünyasından uzak olduğunu anlatıyor. Fakat, polisler, onun elbiselerini ve paralarını alarak serbest bırakıyorlar. Polislerle de çok uğraşılmış. Ağızlarından küfür eksik olmuyor ve ülkemizdekinin tersine gangsterlerden ne kadar küfür yeseler de pek oralı olmuyorlar. Ve CJ, Los Santos’ta eski arkadaşlarının yanına geliyor. Kendisinin bitmediğini, hala ayakta olduğunu göstermesi için arkadaşlarıyla görevden göreve koşmaya başlamış oluyor.

San Andreas’ta ki görevlerin oynanma şekli bir önceki Gta versiyonlarına çok benziyor. Görevler, 100’e yakın ve çok çeşitli.

San Andreas’ın GTA dünyasına kazandırdığı en büyük yenilik ise adamımız CJ’i fiziki açıdan kontrol altına alabilmektir. Artık, ona istediği giysileri alabilecek, istediği kadar yemek yerdirebilecek, istediğiniz kadar koşturabilecek, spor salonundaki çeşitli aletlerle çalıştırabilecek ( spor salonundaki aletler çeşitli, halter kaldırabiliyorsunuz, ağırlık çalışabiliyorsunuz. Bu iki alet, sizin kasınızı arttırıyor. Kas durumunuzu öğrenmek için tab tuşuna basmanız yeterli). GTA’da artık bir sürü de mini oyun var. Küçük arcade oyunları var. Ayrıca, şehirde at yarışı oynayabiliyorsunuz. Gidiyorsunuz, at yarışı bayisine, canlı olarak at yarışını ekrandan izleyebiliyorsunuz.

Artık GTA’da marketler, restoranlar, berber salonları, jimnastik salonları, stadyumlar büyük yerler kaplıyorlar.

Ayrıca artıkkızlarla çıkabiliyorsunuz. Bir genç kızı yaktığınız bir evde sağ olarak kurtardıktan sonra, artık onunla duygusal ilişkiye giriyorsunuz. Bunu içi,n evi,nin yanına gidiyorsunuz. Ve partnerinizi restorana, bara, cafeye vs götürebiliyorsunuz.

GTA’da bir başka yeni bir özellik, artık gece yarısı bazı evlere girip hırsızlık yapabilmek. Bunun için siyah bir vana ihtiyacınız var.

GTA’nın diğer versiyonlarında olduğu gibi San Andreas’ta da bir çok radyo istasyonu var. Her bindiğiniz arabada istediğiniz radyo istasyonunu dinlemeye özgürsünüz.

San Andreas, oyun dünyasına bomba gibi düşeceği zaten PS 2 versiyonuyla biliniyordu. Ve klasiklerin en iyilerinden biri olduğunu yeniden kanıtladı.




Ara:



5 Comments:

Yorum Gönder

<< Home