FUTBOL DÜNYASI

DÜNYA TRANSFER HABERLERİ, DEĞERLENDİRMELER, İNCELEMELER, FOOTBALL MANAGER 2005 OYUN İNCELEME SİTESİ, DİĞER OYUN İNCELEMELERİ

 

Temmuz 19, 2005

YAKIN TARİHTEN : 2004 17 yaş altı Şampiyonu Türkiye

Türkiye 17 yaş altı milli takımı 2004'te Hollanda'da yapılan şampiyonada Avrupa şampiyonu olmuştu.

Avrupa'nın Brezilya'sı olma yolunda devam eden Türkiye, Almanya, Belçika ve Hollanda başta olmak üzere bir çok ülkede Türk asıllı çok yetenekli oyuncular çıkarıyordu. Adeta bu şampiyona o oyuncuların yeteneklerini gösterme şampiyonasıydı. Tüm oyunculardan bahsetmeyeceğim.

Önce Eleme Maçları

Türkiye Tuscany kentindeki şampiyonaya katılmadan önce 2 eleme grubunu geçmişti.
İlk eleme grubunda ilk maçımızı evimizde Ermenistan'a karşı oynamıştık. Takımımız uyum içinde değildi. Bir çoğu ilk defa yanyana oynuyorlardı ve henüz 16 yaşındaydılar.

Kalemizi Fenerbahçe'li yıldız kaleci Volkan Babnacan koruyordu. İlk gol, Galatasaray geleceğinin en parlak oyuncusu olarak kabul edilen ve şu anda 18 yaşında olan Özgürcan Özgür'den gelmişti. Diğer gol, ULM'lü orta saha oyuncusu Deniz Yılmaz atmıştı. Maçı 2-1 kazanmıştık.

Gruptaki, ikinci maçımızı Galler deplasmanında oynamıştık. Daha, 9. dk.da Ankaragücü alt yapısının altın çocuğu Murat Duruer'le 1-0 öne geçtik. Ancak, Galler'in golünü kalemizde görünce 1-1 bitmişti maç.

Gruptaki son maç, Hollanda'ya karşıydı. Hollanda'yla 1-1 berabere kalırken, averajla 1. sıradan 2. eleme grup maçlarına çıkıyorduk. Bu maçtaki golümüzü de Galatsaray'lı Özgürcan Özgür atmıştı. FM Araştırıcılarının dikkatine. Özgürcan, yeni Türk Rooney.

2. grup eleme maçları Türkiye'de oynanacaktı. Kendi taraftarımız önünde, kolay maçlar oynadık.

İlk maçımızda, Fransa'yı Vestel Manisaspor'un gözbebeği altın çocuğu Caner Erkin'in golüyle 1-0 geçmiştik.
İkinci ve üçüncü maçlarımızda ise öyle bir oyuncu gündeme çıktı ki, 17 yaş altı takımıyla oynadığı bir kaç maçtan sonra, Arsenal, Bayern Münih, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Anderlecht gibi ünlü takımların listesine girmişti. O, Bayer Leverkusen futbol akademisinin gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından biri olarak kabul edilen Tevfik Köse idi. Tevfik, İskoçya'ya 2, sonra da Azerbaycan'a 1 gol atmıştı.
İskoçya'yı 2-1'le geçen Türkiye, Azeriler'i ise 3-0'la geçerken goller, Bursaspor'lu Mehmet Yılmaz, Leverkusen'li Tevfik Köse ve Manisasporlu Caner Erkin'den gelmişti.

Türkiye grup lideri olarak finallere katılmaya hak kazanmıştı. Ve favoriler arasında gösteriliyordu. Hollanda'da yapılanfinallerde diğer favoriler, evsahibi Hollanda, İtalya ve Hırvatistan'dı.

Türkiye bir gömlek üstündü

Kurallara göre, 4'er ülkeden oluşan 2 grupta, ilk iki sırayı alan takımlar yarı final oynamaya hak kazanacaktı.

Türkiye, grupta Russotto'nun golüyle ilk maçında İtalya'ya teslim olmuştu. Ancak, İngiltere'yi mükemmel bir mücadeleden sonra Tevfik Köse'nin(2) ve Borussia Dormund'lu Nuri Şahin'in golleriyle 3-2 geçmişti. İngilizler'in gollerini ise yükselen forvet, Garner atmıştı. Türkiye, son maçında İtalya'yı 1-0 la geçen Belarusya'yla oynayacaktı. Belarusya'yı 5-1'le geçerken, Leverkusen'li Tevfik Köse hatt-rik yaparak bi kez daha göz doldurmuştu. Diğer goller, ULM'lu Deniz Yılmaz'dan gelmişti.

Yarı finale çıkan Türkiye, Hırvatistan'ı Galatasaray'lı Özgürcan(2) veAnkaragücü'lü Murat Duruer'in golleriyle 3-1 yenerek finale kalan takım olmuştu.

Finalde evsahibi Hollanda ile karşılaşıyorduk. Hollanda kadrosu, Hollanda Surinam'ından ve bir çok Afrika ülkesinden getirilen oyunculardan oluşuyordu.(En önemli oyuncuları ise ünlü İbrahim Afellay'dı)

Tevfik Köse ve Deniz Yılmaz'ın golleriyle Hollanda'yı Hollanda'da 2-0'la geçerken tarih yazıyorduk.

Türk takımı Avrupa'nın en güçlüsüydü. Ve bu şampiyonadan sonra, Leverkusen'li Tevfik Köse, Galatasaray'lı Özgürcan Özgür, ULM'li Deniz Yılmaz, Hannover 96'lı Ferhat Bıkmaz, Fenerbahçe'li kaleci Volkan Babacan göz doldurmuşlardı. Bu oyuncular, ülkelerinin gelecek yıldızları olmalarına kesin gözüyle bakılıyor.

Bugün ise Galatasaray'ın Belçika'lı teknik direktörü Eric Geretz, milli kahraman Özgürcan Özcan'ı A takımından kesip, paf takımına göndermiş. Pees yani, deriz. Galatasaray, bu gibi teknik direktörler vasıtasıyla zar zor yetişen bu oyuncuları kaptırabilir. Lütfen "DİKKAT" diyoruz.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home