FUTBOL DÜNYASI

DÜNYA TRANSFER HABERLERİ, DEĞERLENDİRMELER, İNCELEMELER, FOOTBALL MANAGER 2005 OYUN İNCELEME SİTESİ, DİĞER OYUN İNCELEMELERİ

 

Mart 02, 2005

JOSE ANTONIO REYES İNCELEMESİ

Takım : Arsenal
Forma No : 9
Ülke : İspanya
Mevkii : Forvet
Doğum Yeri : Utrera, İspanya
Doğum Tarihi : 01.11.1983


Arsenal, Ocak 2004’te Avrupa’nın en fazla gelecek vaat eden birkaç oyuncusundan biri olan Jose Antonio Reyes’i kadrosuna kattı. Arsenal, Reyes için Sevilla’ya 22 milyon dolar ödedi. Ancak, Reyes’in başarısı, attığı goller ve oynadığı maç başına bu değer 40 milyon dolara yükselebilecekti.

Reyes, 84 İspanya Ligi maçında 21 gol atmıştı. Sevilla’da sol kanatta da oynuyordu. Küçük yapılı olmasına rağmen bazen sinirlerine hakim olamayan bir oyuncu. İspanya’da son senesinde tam 14 sarı kart görmüştü.

Jose Antonio Reyes, futbol yaşamına 10 yaşında Sevilla Futbol Akademisi’nde başlamıştı. Sadece, 16 yaşında Sevilla’da forma şansı bulmuştu. O yaşlardan itibaren Sevilla kentinde el üstünde tutulmaya başlandı.

Reyes, İspanya’nın Madrid’li Fernando Torres ile beraber en büyük umuduydu. Ve bu umudu Arsenal’e taşıyan Reyes, ilk sezonunda mükemmel olmasa da oynadığı futbolla otoritelerden geçer not aldı. Arsenal’de ilk sezonunda az sayıda oynadığı maçlarda toplam 5 gol atmıştı. Onun için oldukça iyiydi.

Çok rahat adam geçen, çok süratli bir oyuncu olan Jose, Arsenal’de, menajer Arsene Wenger tarafından, Bergkamp’ın yerine, Henry ile ikili olarak forvet hattında oynatılmaya başlandı. Arsenal, ondan gelecek senelerde çok daha fazla şeyler bekliyor.

Euro 2004’ü kaçıran Reyes, artık İspanya milli takımınında vazgeçilmez oyuncularından.

Şimdi Sevilla Futbol Akademisi’nde küçük Reyesler, acaba yeni Reyes olabilir miyim diye daha fazla çalışmaya başladılar!!!

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home