FUTBOL DÜNYASI

DÜNYA TRANSFER HABERLERİ, DEĞERLENDİRMELER, İNCELEMELER, FOOTBALL MANAGER 2005 OYUN İNCELEME SİTESİ, DİĞER OYUN İNCELEMELERİ

 

Mart 14, 2005

TÜRKİYE LİGİ 24. HAFTA SPOTLINE


Bu haftanın spotline'ı Hasan Kabze ve İstanbulspor'a attığı 3 gol ve G.Saray'ın gelecek haftalarda nasıl bir forvet hattı oluşturacağı.
Galatasaray'dan devre arasında 750.000$'lık bir ücretle Ç.Dardanel Spor'dan transfer edilen Hasan Kabze, bu hafta İstanbulspor'a attığı 3 golle kendini kanıtladı.
Geleceğin önemli forvetlerinden biri olacak gibi gözüken Kabze, 2. ligden 1. lige transfer edilen az sayıdaki oyuncudan biri.
G.Saray'ın izlemiş olduğu transfer politikasıyla Kabze'yi transfer etmesi, diğer 3 büyük kulübe de örnek teşkil ediyor.
Ancak, Kabze'nin 3 gol atması, takımda Hakan Şükür ve Necati Ateş gibi yıldızların varlığı gelecek haftalarda forvette hangi oyuncuların oynanacağı konusunda soru işaretleri bırakıyor.
HAGI NE YAPMALI
Şüphesiz takımda her zaman oynatabilecek 3 forvetin bulunması, bir teknik adam için her zaman avantaj. Malum; sakatlıklar olur, cezalar olur. Ancak, Hagi, 3 gol atan bir oyuncuyu gelecek hafta yedek kulübesine oturtursa büyük hata yapar. Peki, buna alternatif olarak ne düşünebilir?
Hagi 3 forvet oynatabilir. Takımın Hakan Şükür dışındaki forvetleri Kabze ve Necati kaleye sırtı dönük oynayabilecek oyuncular değil. Bu yüzden, G.Saray'da Hakan Şükür'ün oynatılması şart. Ancak, Necati ve Kabze, Hakan Şükür'le birlikte oynatılacaksa nasıl oynatılmalı?Bu soruya en iyi cevap şu:
Hakan Şükür tek forvet ilerde kalmalı. Ve onların arkasında Kabze ve Necati oynatılmalı. Gerçekten, Kabze ve Necati forvetin arkasında oynatılabilecek çapta oyuncular. İkisi de adam eksiltme yeteneğine sahip. Ve uzaktan şutla etkili olabilecek oyuncular. Ancak, 2'si de oynatılırsa orta sahadan hangi oyuncu çıkarılmalı?. Bu da bir soru işareti. Bence bu oyuncu, Ayhan veya Hasan Şaş olmalı. Hasan Şaş, zaten formsuz. Ayhan ise alev gibi bir adam. Bazen parlıyor, bazen de öyle hareketler yapıyor ki, G.Saray'da ki bir oyuncuya yakışmıyor. Bence Ayhan kesilmeli ve orta saha oyuncuları 3'e inmeli. Yani orta sanın ortasında Ergün veya yerine oynayacak alternatif oyun kurucu. Yanında Conceicao ve 3'lünün en sağında Ribery oynatılmalı. Tabii, burada Necati ve Kabze maçın belli periyotlarında orta sahaya destek vermeliler.
Böylece, hem Kabze gibi bir anda forma giren bir oyuncu değerlendirilmiş olur. Hem de Necati ve Hakan Şükür gibi bu takımın yıldızları küstürülmemiş olur.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home