FUTBOL DÜNYASI

DÜNYA TRANSFER HABERLERİ, DEĞERLENDİRMELER, İNCELEMELER, FOOTBALL MANAGER 2005 OYUN İNCELEME SİTESİ, DİĞER OYUN İNCELEMELERİ

 

Haziran 30, 2005

IMPERIAL GLORY İNCELEMESİ

IMPERIAL GLORY İNCELEME

Büyütmek için tıklayın

Oyuna girdiğimizde bir imparatorluğun kontrolunu elimize alıyoruz. Temel askeri üniteler kullanılır durumda. Ancak, oyuncular daha iyi bir imparatorluğa sahip olmak istiyorlarsa, daha fazla çaba sarf etmeleri gerekecek. Oyunda, Avrupa, Kuzey Afrika ve Yakın Doğu’nun gerçek dünyadaki haritası kullanılıyor. Harita, oyuncuların güç kazanbileceği iki farklı bölgeye ayrılmış.
Her bölgede, oyuncuların imparatorluklarını ilerletmek için ihtiyaç duyduğu kaynaklar üretiyor. Para, hammadde, nüfus ve araştırma gelirleri burada biriktiriliyor.

Imperial Glory oyununu geliştirenlerin, oyundaki vazifelerin gerçek dünyadaki durumlarına benzetmek için çok çalıştıkları apaçık.
Tüm strateji oyunlarında olduğu gibi, oyuncuların kullanması için birtakım upgradeler mevcut. Oyuncuların ilerleyeceği çağlara ayrılan farklı bir araştırm ağacı tasarlanmış. Yeni askeri üniteler, diplomatik seçenekler ve inşa edilen yapıların tamamı Araştırma sürecinde açılacak. Ayrıca, Imperial Glory Araştırma ağacında çok değişik bir upgrade sistemi var. Araştırma tamamlandığı zaman, araşatırmayı kullanmanın yanısıra değişik bonuslarda kazanmış olıuyorsunuz. Bu bonuslar arasında, bedavadan yapı inşaatı, diplomatik avantajlar ve yıllık araştırma miktarı artışı gibi bonuslar sözkonusu. Araştırmalar, yalnızca oyun başına bir kere yapılabiliyor.

Büyütmek için tıklayın

Kaynakların yönetilmesi her strateji oyunu için çok önemli bir özelliktir. Imperial Glory’de eşsiz bir ticari anlaşma ve favori ülke sözkonusu.Her ülkenin sizin imparatorluğunuz için gözde bir ülke olup olmaması sözkonusu. Bu, dış ülkelerle yapılan anlaşmalarda önemli olduğu gibi, diğer ülkelerle barış içinde yaşamada da çok büyük bir önem taşıyor.
Imperal Glory’de, bir ülke, başka bir ülkeye alinde bulundurduğu malları teklif edebiliyor. Bu çok güzel bir özellik. Oyuncular, sürekli olarak diğer ülkelerle olan dostluklarını takip etmeli. Eğer, dost ülkelerle aranızı yapamazsanız, ilerleyen yıllarda dostluğunuz bozuluyor. Tarafsız ülke oluyor. Bu yüzden bu noktada çok dikkat edilmeli. Çünkü, dostunuz, tarafsız ülke olunca, başka bir ülke o tarafsız ülkeyle anlaşıp, size karşı ittifak yapabliyor. Böylece, dost ülke, bir miktar zaman sonra size düşman bir ülke olarak geri dönüyor.
Savaş durumu ortaya çıkınca, oyuncular kendi ülkesinin askarlerinin komutasını eline alabiliyor. Ve 3 boyutlu bir savaş meydanı oyun tarafından oluşturuluyor. Gerçekten bu 3 boyutlu savaş meydanını oynamadan, yalnızca buradabn okuyarak anlamaya çalışmak çok zor bir şey, Şöyle anlatayım. Total Roma kadar kaliteli bir 3 boyutlu savaş sistemi olmamasına rağmen bu oyun için gerçekten kaliteli bir 3 boyutlu görüntü sistemi oluşturulmuş.

Oyuncular, orduların gücünü arttıracak, bunun için çok fazla asker üretmek gerekiyor. Ve çok iyi bir deniz kuvvetiniz de olması lazım. Gerçekten güzel deniz savaşları ortaya çıkıyor. Orduların büyüklüğü kadar önemli olan bir şey daha var. Oyuncaular ordularının yönetimi için liderler üretek zorundalar. Oyunda “commander” üretebiliyoruz. Ancak, “commander” ların komuta edebilecekleri asker sayısı sınırlı. Yalnızca, “cavalry” (atlı askerler=süvariler) lere sahip bir ordunuz varsa, manevra kabiliyetiniz çok yüksek olur ve hızınız da çok iyi olur. Ancak, savunmanız çok zayıf olur. Bu yüzden çok dikkatli bir ordu oluşturmalısınız. Oyun klasik “turn”lü oyunlardan olduğu için, bir siz, bir de düşman hareket edebiliyor. Şu devirde, hala daha kullanılan bu yöntem gerçekten can sıkıcı..
Oyunda tek oyunculu senaryolar oynayabilirsiniz. Hatta, bazı tarihi savaşları da oynayabiliyoruz. Multi-player oyunlarda kullanılabilir. Ancak, Empire-Earth varken bu oyunla multiplayerda ne kadar vakit harcarsınız, bu da bir soru işareti..

Büyütmek için tıklayın
Sonuç

Oyun biraz zor. Öğrenmek için biraz çabalamak gerekiyor. Ancak, oyunu öğrendikten sonra ne kadar tatmin edici olacağını göreceksiniz.
Ancak, Imperal Glory’nin çıkış vakti hiç de zamanında olmamış. Çünkü Stronghold 2, Empire Earth 2 dev oyunların çıkış tarihine yakın olması Imperial Glory’nin güzelliğine büyük gölge olacak.

3 Comments:

Yorum Gönder

<< Home