FUTBOL DÜNYASI

DÜNYA TRANSFER HABERLERİ, DEĞERLENDİRMELER, İNCELEMELER, FOOTBALL MANAGER 2005 OYUN İNCELEME SİTESİ, DİĞER OYUN İNCELEMELERİ

 

Mayıs 08, 2005

FERNANDO CAVENAGHI İNCELEMESİ

fernando-cavenaghi

İsim : Fernando Ezequiel Cavenaghi

Ülke : Arjantin

Doğum Yeri : Buenos Aires, Arjantin

Doğum Tarihi : 21.09.1983

Boy : 180 cm

Ağırlık : 77 kg

Oynadığı Kulüpler : River Plate, Spartak Moskova

Mevkii : Forvet  

Futbola, River Plate'te başlayan Cavenaghi, 2002'de River Plate A takımına yükseldi. O sene, River Plate, lig şampiyonluğunu kazanabilmek için Juan Esnaider ve Uruguaylı Daniel Fonseca ile gol hattını güçlendirmişti. Ancak, Cavenaghi tecrübeli forvet rakiplerine karşı oynadığı futbolla üstünlüğünü kabul ettirmişti. 2002 Arjantin Ligi'nde sezonun sonlarına doğru artık ilk 11'de oynamaya başlamıştı. Ve o sene 19 maçta attığı 15 golle, şampiyonluğun gerçek mimarıydı.


Cavenaghi'nin diğer Arjantin'li yükselen yıldızlara göre en büyük avantajı bir anda parlamasıydı. Saviola, 15, Carlos Tevez ise 13 yaşından itibaren geleceğin starları olarak gösteriliyordu. Ancak, Cavenaghi, 18 yaşında ilk defa sırtına geçirdiği River Plate formasıyla kendi ismini wonderkidlerin arasına yazdırdı.

Geçirdiği mükemmel sezondan sonra artık Avrupa takımlarının da gözdesi haline gelmişti. Aralarında, Milan, Inter, Juve ve Barcelona'nın da bulunduğu büyük Avrupa kulüpleri onu transfer etmek istiyordu. Sonraki sezon gol atmaya devam etti. Artık ismi, takımın diğer yıldızları Javier Mascherano ve Marcello Gallardo'dan daha büyüktü.

Cavenaghi, artık 2004-05 sezonunda Avrupa'da oynamak istiyordu. Birçok Avrupa kulübü onun peşindeydi. Ancak, kulübü River Plate kesinlikle para derdindeydi. Acaba, kime satabilirim. Tam o sırada 12 milyon euroluk bir teklif yapan Rus takımı Spartak moskova'nın şansı çok yükselmişti. Çünkü, diğer Avrupa takımlarının teklifleri düşüktü. Bunun üzerine River Plate, Spartak Moskova'nın teklifini kabul etti. Cavenaghi'de gitmek isteyince 2005 yılında Rusya'nın gelmiş geçmiş en büyük transferi yapıldı.

Abramovich'in Chelsea'dan sonraki ikinci takımı olan CSKAMoskova'nın yaptığı transferlerlere, ezeli rakipleri Spartak Moskova,Arjantin'in en büyük gelecek yıldızlarından biri olan Fernando Cavenaghi'yle cevap vermişti.


Cavenaghi'nin oyun stili, Gabriel Batistuta ve HernanCrespo'ya benzetiliyor. Onlar kadar ateşli, onlar kadar kafa hakimiyeti olan bir oyuncu.
Cavenaghi'nin en önemli özelliği ise, gol atmayı bilmesi. Saviola kadar, adam geçme yeteneği yok ama, müthiş bir vurucu tim. Gol kaçırmayan bir oyuncu.

Bence şu anda Carlos Tevez'le birlikte Arjantin'in geleceği! Önümüzdeki yıllarda iyi bir Avrupa takımına transfer olursa, oyununu çok daha
fazla geliştirebilir.

1 Comments:

Yorum Gönder

<< Home