FUTBOL DÜNYASI

DÜNYA TRANSFER HABERLERİ, DEĞERLENDİRMELER, İNCELEMELER, FOOTBALL MANAGER 2005 OYUN İNCELEME SİTESİ, DİĞER OYUN İNCELEMELERİ

 

Mayıs 12, 2005

DIDIER DROGBA İNCELEMESİ

Takım : Chelsea
Forma No : 15
Ülke : Fildişi Sahili
Mevkii : Forvet
Doğum Yeri : Fildişi Sahili
Doğum Tarihi : 11.03.1978


Futbol hayatına Dunkirk takımında sol kanat olarak başlayan Drogba, daha sonra geldiği Abbeville’de forvet oynamaya başladı.
Guingamp’a 97 yılında gelen Drogba’nın yetenekleri büyük Fransız takımların scoutları tarafından duyulmaya başladı.
Drogba, 1. lig takımı Le Mans’a transfer olmuştu. Ancak, kötü futbol oynadığı söylenen Drogba, istenmeyen adam ilan edilmişti. 2001’de Guingamp’a geri dönen Drogba, o sezon tam 17 gol atarak, bir anda dikkatleri üzerine topladı. Ayrıca, artık Fildişi Sahili milli takımında da forma giymeye başlamıştı.

2002’de Mourinho’nun başında bulunduğu Porto’ya gelen Drogba, 2003 yazında Marsilya’ya 6 milyon dolar karşılığında gönderildi. Marsilya’da mükemmel bir sezon geçiren Drogba, Şampiyonlar Ligi’nde tam 5 gol atarak, Marsilya’da bir sezonda Avrupa’da en fazla gol atan oyuncu ünvanını da eline geçirdi.

Marsilya’da oynadığı bir seneden sonra, Avrupa’nın en büyük takımlarını peşinden koşturmaya başladı. Bunların arasında Juve ve Chelsea’de vardı. Juventus’un teklifini reddeden Marsilya, Chelsea’nin önce 35 milyon dolarlık ilk teklifini reddetti. Teklifini 47 milyon dolara çıkaran Chelsea, sonunda hedefine ulaştı.

Drogba, güçlü fiziğiyle bütün savunmaları çok zorlayabilecek bir forvet.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home