FUTBOL DÜNYASI

DÜNYA TRANSFER HABERLERİ, DEĞERLENDİRMELER, İNCELEMELER, FOOTBALL MANAGER 2005 OYUN İNCELEME SİTESİ, DİĞER OYUN İNCELEMELERİ

 

Haziran 01, 2005

GTA SAN ANDREAS TAM COZUM

Not: Başlıklar görev isimleridir)

A. Carl "CJ" Johnson Görevleri
Zorluk Derecesi: 1/10

San andreas’a vardığınız zaman, ağabeyiniz Sweet sizi arıyor ve annenizin öldürüldüğü haberin veriyor. Havaalanından ayrılıyorsunuz. Fakat, iki polis bindiğiniz taksiyi durduruyor. Sizi ele geçiriyorlar. Paralarınızı alarak sizi, yani CJ’yi Ballas Bölgesi’nde dar bir sokakta arabadan dışarı fırtlatıyorlar. Ve o dar sokakta, hemen önünüzde bulunan bir BMX bisiklete biniyorsunuz.

Bisiklete binip, radar üzerinde bulunan CJ ikonunun bulunduğu yere bisikletle gidiyosunuz. Bu arada, yol esnasında kontrol tuşlarını öğreten bazı mesajlar alacaksınız.
CJ ikonunun bulunduğu yere geldiğiniz zaman, bisikletten çıkın ve kırmızı gölgeye girin.


A1. Big Smoke
Zorluk Derecesi: 1/10

Annenizin evine giriyorsunuz. Yerde çöpler bulacaksınız. CJ, yerdeki bir aile resmini alır ve eski hatıraları kafasında canlanmaya başlar. Bir sandalyeye oturur, burada otururken, kardeşi Brian’la arasında geçen bir tartışma da aklına gelir. Hüzünlenir.
Tam o sırada, Big Smoke denilen şişko bir herif (çok yüz vermeyin, epey bir bölüm sonra düşmanınız olduğunu anlayacaksınız), bir beyzbol sopasıyla belirir. Sizi hırsız zanneder.
Siz, kendinizi ona tanıttırdığınız zaman, sizi hatırlar ve kucaklaşırsınız.
Daha sonra, Big Smoke, size, çetenin ne olacağı hakkında bilgi verir. Ve beraber kızkardeşiniz Kendl ve ağabeyiniz Sweet’in sizi beklediği mezarlığa gidersiniz. Evden dışarı çıktığınız zaman, görev başlamış olur.

A2. Sweet & Kendl
Zorluk Derecesi: 2/10

Sweet, Kendl ve Ryder’ın sizi beklediği yer olan mezarlığa gelirsiniz.
Hüzünlü bir kavuşmadan sonra, mezarlıktan hep beraber ayrılırsınız. Tam o sırada, bir Ballas çetesi tarafından saldırıya uğrarsınız. Ballas çetesi, Big Smoke’un arabasını patlatır. Yolun karşısına bisikletmeye geçmeye mecbur durumda kalırsınız.

Sweet’i (Sweet’in başında mavi bir ok var).Bir mesaj, size Sweet’ten çok geride kaldınız uyarısı yapabilir. Ve bir Ballas arabası, görev süresince sizin peşinize düşcek. Çok dikkat ermelisiniz. Sweet ve çetesini takip ederseniz, en son Mulholland Intersection Bölgesi’nin altına gidecektir. Ve Grove Street (evinizin bulunduğu yer)’e geri döneceksiniz. Grove Street’e vardığınızda, kırmızı gölgeye girin ve görevi tamamlamış olun.

Reward (Hediye) : Respect (Saygınlık) +

Görevden sonra, CJ’nin evine girmelisiniz. Bir mesaj, size oyunda nasıl kayıt yapılacağuını gösterecek. Kaydedin ve evden ayrılın. Başka bir mesaj, size oturduğunuz evin hemen yanında bulunan Ryder’ın evinin önündeki kırmızı gölgeye (radarda R diye gösterilmiş) giderek görev almanız gerektiğini anlatacak. Sweet, sizi telefonunuzla araycak. Telefonla görüştükten sonra, Ryder’ın evinin önündeki kırmızı gölgeye ilerleyin.

A3. Ryder
Zorluk Derecesi: 1/10

Ryder, kendi duvar yazıları üzerine bir pizzacı dükkanını anlatır ve bu yüzden o pizza dükkanının elemanlarına bir ders vermek gerektiğini söyler. Daha sonra siz Ryder’la beraber dışarıda olacaksınız. Ryder’ın kamyonetine binin (üzerinde mavi ok var) ve radardaki sarı noktaya ilerleyin.

Yol esnasında, CJ bir berbere gitmeye karar verir. Sarı noktaya geldiğinizde berbere girin. Ve bir saç tipi seçin. Seçim yapmak için space basın, beğenirseniz, yine space’e basın, böyle bu saç tipini satın almış olursunuz. Sizin şu andaki saç tipleriniz sınırlı. Çünkü paranız yeterli değil. Daha sonra berberden çıkın. Ryder, dışarıda saç tipinize göre size yakışmış veya yakışmamış diye bir şeyler zırvalayacak. Ve size “Well Stacked Pizza” dükkanına girmenizi söyleyecek.
Yolun karşısına ilerleyin ve pizzacıya girin. Pizza dükkanındaki kırmızı gölgeye ilerleyin ve yiyecek bir şeyle satın alın. Spacele satın alıyorsunuz. Diğer çeşitlere bakmak için yön tuşlarına kullanın. Enter’a basarsanız, siparişten çıkarsınız.
Daha sonra, Ryder, elinde tabanca ile pizza dükkanına hücum eder. Fakat, pizza dükkanının sahibinde bir shotgun (av tüfeği) var. Ve Ryder’ın bir anlık hatasını görerek size saldırmaya başlar. Ryder ve CJ (yani siz), kaçmak zorunda kalırsınız.

Dükkandan çıktıktan sonra hızlıca arabanıza koşun, çünkü arkanızda size shotgunla saldıracak bir pizzacı var. O sokaktan kaçarsanız, artık pizzacıdan kurtulmuş olursunuz. Doğru radardaki kırmızı gölgeye ilerleyin ( Groove Sokağa). Kırmızı gölgede arabayı durdurun, böylece görevi tamamlamış olun.

B. Sean "Sweet" Johnson Görevleri

Ryder’dan (radarda R yazan yer) sonra, artık Sweet’ten görev almaya başlayacaksınız. Sweet’i, Grove Street’te sizin evinizin yakınındaki (radarda S ikonu olarak gözüken) kendi evinde bulabilirsiniz.

B1. Tagging Up Turf
Zorluk Derecesi: 1/10

CJ (yani siz), Sweet ve Big Smoke’u, Sweet’in evinin dışında beraber basketbol oynarken buluyorsunuz. Sweet size düşman çetelerin duvar yazılarının üzerine, kendi yazınızı spreyle yazmak gerektiğinizi söyler. Böylece, yeniden Los Santos’ta çetenizin hayat bulduğunu herkese göstermiş olacaklarını anlatır. Sweet, bu görev için sizinle birlikte gelir.

Sweet'in arabasını alın ve Idlewood’a (kırmızı gölgeli) gidin. Sweet, ilk duvar yazısını spreyleyecek, böylece siz nasıl yapılacağını anlamış olacaksınız.

Sonra, radara bakın ve iki adet yeşil nokta göreceksiniz. Bu yeşil yerler, düşman çetelerinin duvar yazılarını spreyleyeceğiniz yerler olacak. İlk duvar yazısı, yolun karşısındaki evin önündeki duvarda. İkincisi ise evin arkasında bir dar yolda. Siz, her ikisini de spreyleyin. Spreyledikten sonra, Sweet’in arabasına dönün.

Şimdi,East Los Santos’taki sarı noktaya gidin. Kırmızı gölgede arabayı park edin Ve sonraki duvar yazısının bulunduğu yere gidin.

Bir sonraki duvar yazısı, sizin hemen yanınızdaki kırmızı binanın kenarında. Bir sonraki duvarın spreylenmesi biraz zor. Dikkat edin, mor giysili 2 Ballas gangsterisize izin vermeyecek .

Öncelikle bu iki gangsteri öldürene kadar spreyleyin. Polis gelirse, ondan kaçın. Ballas’ın size ateş atmasına fırsat vermeyin. Her iki elemanı da öldürdükten sonra, artık duvarı da spreyleyin.

Son olarak, radardaki sarı noktaya gidin ve çitten yukarı tırmanın. Hemen önünüzdeki bir çite daha tırmanın ve binanın çatısına tırmanın. Bu duvar yazısı, binanın çatı katında. Spreyleyin ve Sweet’in arabasına dönün.
Artık görev tamamlandı. Şimdi, dikkatlice Sweet’i eve bırakın Radardaki sarı noktaya ilerleyin)


Hediye : 200 $ , Saygınlık +

Görev bittikten sonra, Polis Hernandez (Officer Hernandez – Düşmanınız olan 2 polisin adamı) arayacak. Size, şehirden ayrılmamanız gerektiğini anlatacak.

Şu andan itibaren, Los Santos şehrinden ayrılırsanız, 4 yıldız olacak ve peşinize FBI araçlar düşecek.

B2. Cleaning the Hood
Zorluk Derecesi: 2/10

Sweet, Grove Street’te Ballas’a ait insanların barındığı bir binaya saldırmak gerektiğini CJ ve Ryder’a anlatır.
Göreve, Sweet’in evinin dışından başlıyorsunuz. Ryder’la birlikte evin önündeki arabaya binin. Ve radardaki sarı noktaya arabayla gidin.

Binanın yanına geldiğinizde arabadan inin ve binaya girin. Girdiğinizde, Ryder ve CJ B-Dup'ın kapısına vurur. CJ, B-Dup’ı ve onun adamı olan Big Bear’ı içeride bulur.
Ryder, sokaklarda mal satacak olan adamlar aradığını söyler.

Sonra, Sweet’in arabasına geri dönün ve radardaki kırmızı noktaya gidin.Kırmızı noktaya geldikten sonra, arabadan çıkın ve drug dealer (ilaç satıcısı)’nı öldürün. Birkaç yumrukla çok rahat gebertebilirsiniz.

Bu satıcıyı öldürdüğünüzde, Ryder size bu leşini çıkarttığınız satıcının evinin yerini söyler. Beyzbol sopasını alın. Tren yolunun karşısındaki eve gidin. Arabadan çıkın ve eroin evine girin.

Bu eroin evinde, Ryder hemen yerde yatan bir çete elemanına sopasıyla vurarak, dövüşü başlatır. Diğer Ballas üyeleri olayı çakar ve size saldırır. Beyzbol sopanızla veya diğer silahlarınızla kendinizi savunun ve çete elemanlarını öldürün. Bu arada Ryder’ın da ölmemesi lazım. Bu yüzden Ryder’ı da kollayın.
Bütün Ballas elemanlarını öldürdüğünüzde, eroin evinden ayrılın ve radarda sarı nokta olarak gözüken Grove Street’e geri dönün. Böylece görev tamamlanmış olur.

Hediye: Respect (Saygınlık) +

B3. Drive-Thru (Drive-Thru, yani Drive Through, arabaya servis yapan kuruluşlara denir. Örneğin, bir restoranda, servis; arabanızdan çıkmayıp, direk ayağınıza getiriliyorsa, bu restorana drive-thru restoran denir. Drive-thru, gerçek hayatta bir sinema da olabilir)
Zorluk Derecesi: 2/10

Big Smoke, çete elemanlarına yani Ryder, Sweet ve diğer elemana aç olduğunu anlatır. Bu yüzden, hep beraber Chuckin Bell restoranına gideceksiniz.
Bunun için, Sweet’in evinin dışındaki arabaya diğer elemanlarla binin ve radardaki sarı noktaya (Cluckin' Bell drive-thru) ‘a gidin. Arabanızı, kırmızı gölgede park edin. Ve şu ana kadar ki en komik sahneleden birini izleyin ( Smoke’un siparişlerini)
Daha sonra, çete elemanları aralarında biraz konuşurlar, Big Smoke’un siparişleriyle dalga geçerler. Tam o sırada, Ryder bir Ballas çetesi arabası fark eder ve Grove Street’e doğru giden çete arabasını takip etmek ister.

Doğruca, Ballas çete arabasını takip edin ve arabaya yaklaşın ki, arabanızdaki elemanlar Ballas arabasına ateş atsınlar. Arabayı tahrip edin, gerekirse arkadan vurun.
Ballas’ın arabası yanmaya başlayıncaya kadar arabaya saldırın. Sakın arabanızı patlatmayın. Çünkü bu görevde araba değiştiremezseniz. Arabanız patlarsa, görev tamamlanmamış olur.
Ballas’ın arabası ateş alınca Ballas elemanları dışarı çıkar ve size saldırır. Arabanızı ateş alan Ballas arabasından uzak tutun ki, sizin arabanız da patlamasın.
Arabanızla arabadan inen Ballas elemanlarını ezin, en rahatı bu!

Bütün Ballas elemanları öldüğü zaman, artık görevi bitirmiş olursunuz, doğruca, arabanızla radardaki sarı nokta olan Grove Street’e geri dönün ve kırmızı gölgeye park edin. Sweet and Ryder, arabadan çıkacak. Şimdi, Big Smoke’u radarda sarı noktada olan kendi evine götürün. Kırmızı gölgede park edin. Artık, Big Smoke’tan da görevler alabilirsiniz.

Hediye: $200, Saygınlık +

Görev tamamlandıktan sonra, Sweet sizi arar. Ve rahatlıkla çalışabileceğiniz bir jimnastik salonunu anlatır.
Size tavsiyem, hemen radarda halter olarak gözüken jimnastik salonuna gidin.
Salondaki boksörden yeni hareketler öğrenebilmek için, kas yapmanız gerekecek. Kas yapmak için çalışmaya başlayın. Örneğin; halterin yanına gidin ve entera basın. Küçük bir ağırlık seçin ve space’e basarak çalışmaya başlayın. Halteri kaldırıp indirmek için space ve mouse’nin sağ tuşuna beraber basın.
Dikkat edin, kasınız fazla olmadığı için halterin 140 kg ve üstünü kaldırmanız çok zor. Bu yüzden ilk başlarda düşük ağırlıklar deneyin.Çalıştıkça, kasınız artacak. Ne kadar kasınız olduğunu tab tyuşuna basarak öğrenebilirsiz. ( Muscle = Kas)

B4. Nines and AKs
Zorluk Derecesi: 1/10

CJ, Sweet’in oturma odasına girer. O sırada çete elemanları, aralarında domino oynarlar. CJ, Emet adında bir silah tüccarından bahseder. Sweet, Emmet’in çeteleri için iyi bir silah kaynağı olabileceğini düşünür. Big Smoke, çetelerinin Emmet’i tanımadığını, Emmet’le iyi bir ilşki kurmak gerektiğini anlatır.

Videodan sonra, dışarıda, Smoke’un arabasını alın ve radardaki sarı noktaya gidin. Kırmızı gölgede park edin. Smoke ve CJ, Emmet’in sizi bekliyor olduğu dar sokağa giderler.

Emet, küçük bir sohbetten sonra size alıştırma yapmanız için bir silah verir. Öncelikle, Smoke, duvar ve arabaların üzerindeki şişeleri tabancayla vurmaya çalışır.

Sağ Mouse tuşuna basarak, şişeye kitlenin. Sol Mouse tuşuna basarakta şişeyi vurun.
Şimdi sıra sizde!. Vurulacak 3 şişe var. Gerçekten çok kolay bir görev.

Şişeleri vurduktan sonra, radarda sarı nokta olarak gözken Smoke’a götürün. Smoke’u evine bıraktığınız zaman, Sweet sizi telefonla arayacak. Size, Lo sSantos’taki Binco giyim mağazasını anlatacak. Oraya gidin, biraz kendinize elbise alın. Almak istemezseniz, giyim mağazasındaki kırmızı gölgeye girin ve çıkın. Sonra görev sona erer.

Reward: Saygınlık +

Şu andan itibaren, silaha ihtiyacınız olduğunuz zaman, Emmet’i ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca, şu andan itibaren Smoke’tan da görev almaya başlayabilirsiniz. Ancak, ben şu anda Sweet’in görevlerini tamamlayacağım.


B5. Drive-By
Zorluk Derecesi: 2/10

Sweet, Ballas öçetesinden öç almak ister. Bu yüzden Ballas‘ın 4 ayrı çetesini ekarte etmeniz lazım.
Görev başladığı zaman, sağ üst köşede arabanızın hasar durumunu gösteren bir gösterge var. Arabanızı kesinlikle patlatmamalısınız. Bu gösterge boşalırsa, arabanız patlayacak, yani, görev tamamlanamayacak.

Radardaki sarı noktaya gidin ve kırmızı gölgede park edin. Ve Ballas çetelerinin görüntüsü ekrana gelir.
Size tavsiyem. Arabanızı çete elemanlarının 100 m. Gerisinde durdurun. Oradan sizin adamlarınız ateş atmaya başlar. Ballas çetesinin elemanları size ateş atamaz. Kolylıkla 4 çeteyi de bitirebilirsiniz. Ama, isterseniz arabayı çetenin yanına getirin ve durdurmamaya çalışın. Ancak, arabanızın çok hasarlanma ihtimali ortaya çıkar.

4 grubun hepsini bitirdiğinizde, 2 yıldızlık aranma düzeyine ulaşacaksınız. Doğruca, araba boyacısına (Pay 'N' Spray – radarda yeşil bir sprey olarak gözükür) gidin. Arabanızın boya rengi değiştirilecek. Araba boyama, 100 $’a mal olur. Ancak, şu anda size bedava.
Garajdan çıktığınızda dikkat edin bir yere çarpmayın. Eğer çarparsanız, polisler sizi fark edecek ve yeniden 2 yıldız düzeyine çıkacaksınız. Bu yüzden doğruca hiçbir yere çarpmadan, radardaki sarı nokta olan Grove Street’e ilerleyin. Ve kırmızı gölgede park edin. Görev tamamlanmış olur.

Hediye: $500, Respect (Saygınlık) : +


B6. Sweet's Girl
Zorluk Derecesi: 3/10

CJ, Sweet’in evine gelir ve kimseyi bulamaz. Evden dışarı çıktığında, Sweet onu arar. Sweet, Seville Boulevard Families çete elemanları tarafından sıkıştırldığını ve yardıma ihtiyacı olduğunu anlatır.
Görevi bitirebilmeniz için, Sweet’in ölmemesi gerekir. Sweet’in can durumu, sağ üstte gösteriliyor.

Uzaktan etkili olabilecek bir silahınız olsa, bu görevi rahatlıkla bitirebilirsiniz. Ancak, arabayla çete elemanlarına saldırıp, sonra arabadan inip, kalanları öldürmek gerçekten çok zor. Ben 7-8 denemeden sonra anca bitirdim. Çünkü çete elemanlarını arabayla ezmeye kalktığınızda, tüm elemanları öldüremeden arabanızı patlatıyorlar. Bu yüzden, uzaktan etkili olan bir silahınız olmadığı müddetçe, bu görevi bitirmek çok zor.

-----Bu görev için ikinci strateji --------------
Öncelikle Mouse sağ tuşu + g veya h tuşlarından biri kombinasyonuyla 2-3 tane çete elemanınızla anlaşıp çete kurun. Sonra, siz arabaya bindiğinizde, çetenizin elemanları da arabaya biner. Düşman çetesinin bulunduğu bölgeye geldiğinizde artık işniz çok rahatlar ve rahatklıkla leşlerini çıkarabilirsiniz.

Şimdi göreve devam edelim. Bütün elemanları öldürdüğünüzde Sweet sizi arar ve bir 4 kişilikcaraba bulup, binanın önüne gelmenizi ister. Binanın önündeki “Greenwood” marka araç patlamadıysa, onunla hemen kırmızı gölgeye gelin. Sweet ve kızkardeşiniz gelir.
Ve peşinize 2 adet Sevilla Boulevard Families çetesinin arabaları düşer. Arabanızı patlatmadan hızlıca, radardaki sarı nokta olan Grove Street’e geri dönün. Ve görev tamamlanmış olur.

Hediye : Respect (Saygınlık) +

B7. Cesar Vialpando
Zorluk Derecesi: 2/10

Sweet’in evine geldiğinizde (radarda s ile gösterilir), Sweet ve kızkardeşiniz Kendl’ın tartıştığını görürsünüz. Onlardan bir fırçada siz yersiniz. Sweet, kızkardeşi Kendl’ın İtalyan Cesar ( Southside bölgesinden bir lowrider yarışçısı)’la çıkmasını kesinlikle istemez.

Sweet, CJ’ye “ Kendl, Cesar’la araba kulübünde buluşacaklar. Onu takip et” der.

Dışarı çıktığınızda, hemen bir araba çalın ve radardaki sqarı noktaya ilerleyin. Gideceğiniz yer, Willowfield’daki bir garajdır. Radardaki sarı noktaya geldiğinide kırmızı gölgede park edin. Bir eleman, garajdan bir lowriderla (alçak araba demektir) dışarı çıkar. Sweet, telefon eder. Bir araba alın ve yeniden kırmızı gölgeye gidin.

Garaja girdikten sonra, lowridfer arabalar için değişik upgradelerin olduğunu görürsünüz. Büyük bir ihtimalle paranız olmadığınızdan upgrade satın alamayacaksınız.
Ancak, bu görevden sonra lowrider arabalara bu garajda istediğiniz kada upgrade yapabilirsiniz. Ancak, tabii bol paranız olması lazım.

Şimdi, garajdan dışarı çıkın ve radardaki sarı noktaya ilerleyin. Unity Station tren istasyonunda bir lowrider yarışması var. Buna katılmanız gerekiyor. Oraya gidin ve kırmızı gölgede park edin.

Hemen yanınıza bir eleman gelecek. Ve yarış için ne kadar para koyacağınızı sorar. Minimum bahis miktarı 50 dolar, maximum ise 1000 dolardır. Bahis miktarını arttırmak için sol shift tuşuna basın. Sonra space basarak miktarı onaylayın.

Şimdi, enteresan bir yarışa giriyorsunuz. GTA serilerinde hiç rastlamadığımız bir yarış. Lowrider arabalarını dans ettireceksiniz.

Ekranın sağ üst kısmında yarışmış olduğunuz elemanla, sizin puanlarınız yer alacak. Kesinlikle rakibinizden daha yüksek puan kazanmanız lazım.

Şimdi ekranın altında yön tuşları gelecek Gerçekten çok zor değil. Bu yön tuşlarına ekrandaki daireden geçerken basacaksınız. Sizin ayarınıza göre normal yön tuşlarıyla veya klavyedeki 2-4-6-8 tuşlarıyla oynayacaksınız. Yukarı ok geldiğinde, tam daireye geldiği sırada yukarı ok tuşuna basın ve diğerlerini de aynı şekilde tam daireden geçerken basın. Eğer rakibinizi geçerseniz, oyunu kazanır, görevi tamamlarsınız.

Hediye : 2 * Yatırdığınız bahis miktarı

Görevden sonra, Cesar sizi arar ve size çok fazla lowrider yarışı olduğunu, para kazanmak için çok ideal olduğunu anlatır.
Bu görevden sonra, artık Cesar’dan da görev alabilirsiniz.

C. Lance "Ryder" Wilson Görevleri

Ryder’ın görevleri, radarda R ikonuyla gösteriliyor. Ryder’ın evi, Grave Street’teki evinizin hemen yanında.

C1. Home Invasion
Zorluk Derecesi: 5/10

(Bu görev, 12:00 ile 20:00 arasında kullanılabilirdir.)

Ryder, bu görevde size hırsızlık yaptıracak. Ve hırsızlığın nasıl yapılacağını gösterecek. Ryder’ın evinin önündeki kırmızı gölgeye yukarıda belirttiğim saatler arasında gelin. Size, bir evde güzel kullanılabilir silahlar olduğunu söylecek ve bunları istediğini anlatacak.

Videodan sonra, Ryder’ın evinin önündeki Boxville marka araca girin ve Ryder’la beraber radardaki yere gidin. 8 dk. lık süreniz var. Bu süre içinde eve girip gereken kutuları alıp, çıkacaksınız.
Radardaki eve gidin. Ryder, biraz ses yapacak. Siz onu uyardıktan sonra, içeri girmeniz gerektiğini anlatacak.

Eve girin. Ekranın sağ üst köşesinde bir ses göstergesi var. Evin içinde sol alt tuşuna basarak ilerlemelisiniz. Eğer, sol alt tuşuna basmadan ilerlerseniz, bu ses göstergesi dolacak ve polisler peşinize düşecek, dolayısıyla görev tamamlanamayacak.
Ses göstergesi, biraz yükselirse, Colonel uyanma sinyalleri gösterecek. Bu size bir uyarı olacak. Ses göstergesi mutlaka dolmamalıdır.

İlk önce, hemen evin sağ tarafında yerde bir koli göreceksiniz. Bunun gibi 4-5 koli daha var. Öncelikle, o kolinin yanına giderek enter tuşuna basarak elinize alın. Tabii, bir elinizde sol alt tuşunda olsun. Koliyle dışarı çıkın ve aracınızın bagaj kısmına yürüyün. Yazılar yazınca enter tuşuna basın. Böylece ilk kutunuzu araca koymuş olacakınız.
Sonra yeniden eve girin. Diğer iki kutu üst katta. Biri, hemen üst katın girişinin yakınında, diğeri ise Colonel’in odasında. Özellikle, odadan kutuyu alırken çok dikkatli davranın.
Yukarıda yerlerini belirttiğim kalan 2 kutuyu da anlatılan şekilde, araca koyun.

Evde, başka kolilerde var. Ancak, üçünü almak yeterli. Çünkü süreniz kısıtlı, daha Willowfield’daki garaja gideceksiniz.

Daha sonra, araca binin ve Ryder’la birlikte radardaki ikona gidin. İkon size Willowfield’ı gösterecek. Artık, kırmızı gölgeye gidin ve garaja girin. Bundan böyle bu garaja çaldığınız eşyaları koyabileceksiniz.

Hediye : Saygınlık (Respect) +


C2. Catalyst
Zorluk Derecesi: 3.5/10

CJ, Ryder’ın evine gelir ve Ryder’ı mutfakta ilaç hazırlarken bulur. Tenpenny ve Pulaski (CJ’nin baş düşmanı olan 2 polis), CJ’nin hemen arkasında belirirler. Polisler, CJ’ye (yani size) Los Santos’a doğru gelen ve Ryder ve sizin işinize yarayabilecek silahların bulunduğu bir trenden bahsederler.

Göreve, Ryder’ın kamyonetini almakla başlıyorsunuz. Dopru trenin bulunduğu radardaki sarı noktaya Ryder’la birlikte hareket edin. Trenin yanına geldiğiniz zaman Vagos’un adamlarıyla sizin adamlarınızın (yeşiller) kapıştığını göreceksiniz. Vagos çetesi de trendeki silahlaın peşinde. Doğruce, kamyonetten inin ve tüm Vagos elemanlarını öldürün. Zaten 3-4 adetler. Ancak, trenin üzerindeki eleman en tehlikelileri.

Vagos çetesini bitirdiniz. Ancak, Ballas da silahların haberini almış, Vagos çetesini bitirir bitirmez, Ballas çetesi harekete geçer. Arabalarla gelirler. Ballas çetesinin elemanlarını da bir bir öldürmelisiniz.

Ballas’ı bitirdiğinizde trene çıkmak için kırmızı gölgeye gidin. Tren, bir anda hareket etmeye başlar. Bu bir tuzaktır. Trendeki kutulardan 10 tanesini trenin arkasından gelen Ryder’a atmalısınız. Bunun için, tam Ryder’ın yüzüne hizalayın. Tam hizaya geldiğinde arabanın uzaklık yakınlık durumuna bakarak, mousenin sol tuşuna basın. Eğer Ryder’ın arabası uzaksa, sol tuşa daha fazla basına. Böylece kutu, daha uzağa düşecektir.

10 adet kutuyu Ryder’a atmak için tam 1 buçuk dakikanız var. Eğer, 10 kutuyu bu süre içinde fırlatamazsanız, görev tamamlanamamış olur.

Kutuları fırlattıktan sonra, 3 yıldıza ulaşırsınız. Kamyoneti alın ve doğru radardaki Pay 'N' Spray (oto boyama) ‘e gidin. Arabanızın rengi 100 $ karşılığında değiştirilir. Boyacdıan çıkınca 3 yıldız yanıp sönmeye başlar. Bunun nedeni, polislerin sizi fark edebilecek olmasıdır. Eğer, boyacıdan çıktıktan sonra, bir yayaya veya arabaya çarparsanı, yeniden 3 yıldıza ulaşırsınız.
Bir yere çarpmadan, doğruca, radardaki sarı nokta olan Grove Street’teki Ryder’ın evine gidin. Ve kırmızı gölgede park edin.

Hediye : Respect (Saygınlık) +



C3. Robbing Uncle Sam
Zorluk Derecesi: 4.5/10

Gerçekten zorlanabileceğiniz bir görev.
Ryder size Ocean Dock’ta bulunan National Guard Depot ( Ulusal Muhafızlık Silah Deposu)’nda ordunun mükemmel silahları olduğunu söyler ve buraya hafta sonu bir baskın yapalım der.

Ryder’ın evinin dışındaki kamyonu alın. Radardaki sarı nokta olan Ocean Docks bölgesine gidin.Ocean Docks’a geldiğinizde, kırmızı gölgeye park edin.

Sonra, deponun kapısına gidin. Duvardan veya kapıdan tırmanın. Aşağı inmeden, kapının yanındaki bir asker sizi fark eder ve ateş atar. Bu yüzden inmeden, askeri hemen öldürün. İlerde sizi fark eden, 2 asker daha var. İkisini de öldürün. Daha sonra, kamyonetinizin içeri girebilmesi için, giriş kapısının manyetik kutusuna ateş edin. Böylece kapı açılmış olur.

Doğruca, karşıdaki depoya gidin. Bu arada, Ryder, kamyonetle deponun önüne gelir. Deponun kapısını açmak için yine duvardaki manyetik kutuya ateş edin. Depoda 2 asker daha var. Bunları da öldürün.

Şimdi depodaki forklifti alın. Forkliftle 6 kutuyu taşıyarak kamyonunuza yüklemeniz gerekir. Görev, gerçekten zor. Siz, kutuları yüklerken, askerler Ryder’a saldıracak. Ryder’ın canı sağ üst köşede belirtiliyor. Ryder’ın ölmemesi gerekli. Bu yüzden, Ryder, sıkışıtığında yardım etmelisiniz.

Şimdi, toplam 6 adet kutuyu kamyona yüklemeniz gerekli. 4 kutu depoda. İki tane de deponun dışında duruyor. Eğer, kutulardan biri kırılırsa, deponun girişinin sağında da kutular var. Bunlarla da 6’yı tamamlayabilirsiniz.

Forkliftte 2 ve 8 tuşlarını forkliftin ağzını yukarı ve aşağı hareket ettirmeniz için kullanacaksınız. Forklifte bindikten sonra, 2 tuşuna basarak, forkliftin ağzını aşağı indirin. Ve kutuya yaklaşın. Kutunun tamamını forkliftin ağzının üzerine yerleştirin. Artık, kutu forkliftin ağzına oturduysa 8 tuşuna basarak, forkliftin ağzını kaldırın. Ve kamyonetin arkasına forkliftin ağzını kaldırarak koyun. Bu şekilde 6 adet koliyi kamyonete koyun.
İddia ederim ki, görevi tamamlayamadan Ryder ölecek. Çünkü görev zor. Bu yüzden birkaç ipucu vereceğim.

Alternatif Strateji

Kamyoneti içeri sokmayın. Yani, giriş kapısının manyetik kutusuna ateş etmeyin. Deponun manyetik kutusuna, ateş edin. Depodaki 2 elemanı öldürün. Kamyonet hala dışarıda sizi bekliyor. Şimdi size bir iki kolaylık söyleyeceğim.

Kamyonet, hala dışarıda beklesin. Siz depodaki kutuları forkliftle deponun önüne, kamyonetin geleceği yerin hemen yanına bırakalım ki, rahatlıkla kamyonete yükleyebilin. Deponun dışındaki, 2 koliyi de depoya sokun. Artık, kamyoneti getirdiğinizde işiniz daha da kolaylaşacak.

6 koliyi de kamyonete yükledikten sonra, kamyonetle doğruca radardaki Emmet’s ‘e gidin. 2 Patriot peşinize düşecek. H tuşuna basarak, arkaızdaki patriotlara kutuları atabilirisiniz. Böylece, onlardan kurtulma imkanınız olabilir.

Emmet’s’e geldiğinizde, kırmızı gölge de park edin. Görev tamamlanmış olur.

Hediye : Respect (Saygınlık) +



D. Melvin "Big Smoke" Harris ( Big Smoke Görevleri)

Radarda BS ikonunun bulunduğu yerden Big Smoke’tan görevler alabilirsiniz. Big Smoke görevleri, Sweet’in “Nines and AK’s” görevini tamamladıktan sonra yapmaya başlayabilirsiniz.

D1. OG Loc

Zorluk Derecesi: 4.5/10

Big Smoke’un evine gelirsiniz ve kapıyı çalarsınız. Ancak, kimse çıkmaz. Tam o sırada Smoke ve Ryder, evin yan kapısından çıkagelirler.
Sweet, Loc denilen adamı tren istasyonundan alacağız diye talimat verir. Loc’un bugün hapisten çıkacağını anlatır.

Görev başladığı zaman, Smoke’un arabasında olacaksınız. Rdardaki sarı nokta olan Los Santos Polis İstasyonuna gideceksiniz. Big Smoke, o arada size Loc’tan bahseder. İstasyona geldiğinizde, kırmızı gölgede park edin.

OG Loc, karakoldan boynu bükük bir şekilde gelir. Aranızda geçen kısa bir konuşmadan sonra, OG Loc, size hapisteyken bir adamın onun şarkı sözlerin çaldığını anlatır. Ve sziden o adamı öldürmenizi ister.
Göreve, radardaki sarı noktaya giderek başlıyorsunuz. Sarı nokta, East Flores’teki Freddy’nin evi. Orada, kırmızı gölgeye park edin.

Sweet and Smoke gidiyorlar. Siz, Lock’la beraber kalıyorsunuz. Freddy’nin evinin önündeki kırmızı gölgeye gidin. Ve kapıyı çalın. Loc, Freddy’ye bağırmaya başlayacak.
Videodan sonra, hızlıca yanınızdaki PCJ motosiklete Loc’la birlikte biniyorsunuz. Doğruca, Freddy’i takip edin. Bu Freddy, müthiş motor kullanıyor. Ancak, sizin yapmanız gereken onu yalnızca takip etmek. Çok yerler dolaşacak, bu arada peşini kesinlikle bırakmayın. Sonunda, merdivenden yukarı motorla çıkarken, motosikletten düşüyor. Ve kolayca öldürüyorsunuz.
Bu görevde zor olan şey, yalnızca Freddy’i takip. Gerisi çok kolay.
Ancak, çok dikkatli takip edin, keskin virajlara giriyor, otoyola çıkıyor, şeritlerde ters yönde gidiyor.
Bir şeye daha dikkat edin. Motorsikletten düşer düşmez, bazı Vagos adamları da size saldırabilir. Ancak, siz hemen Freddy’ye saldırın. O öldüğü zaman görev tamamlanmış oluyor.

Freddy’yi öldürdüğünüz zaman, Loc size, onun Burger Shot’taki yeni "hygiene technician" (hijyen teknisyeni – yani, gerçeği hela temizleyicisi:) işini anlatır.

Radardaki sarı noktaya gidin. Ve kırmızı gölgede park edin. Görev tamamlanmış olur.

Hediye : Respect (Saygınlık) +

Siz şimdi, OG Loc’tan da görev almaya başlayabilirsiniz.

D2. Running Dog
Zorluk Derecesi: 2/10

Big Smoke’un evine geliyorsunuz. Polis memurları Tempenny ve Pulaski evden çıkıyorlar,o arada. Smoke, size kuzeninin Meksika’dan geldiğini ve onu almaya beraber gitmeyi istediğini anlatır.
Görev başladığı zaman, Big Smoke’un dışında başlayacaksınız.

Arabaya girin ve radardaki sarı noktayı izleyin. Oraya gittiğinizde, kırmızı gölgeye park edin. Smoke, o arada Vagos’tan marijuana denen bir ilaç satın almak ister. Ancak, Vagos, Smoke’a ilaç satmayı istemez. Kısa bir tartışmadan sonra, Vagos çete adamları gider. Ancak, Smoke sinirlenir ve adamlara sopasıyla saldırır. Birini yaralar, ancak diğeri kaçar.

Smoke, ikinci adamı kovalarken, nefes nefese kalır ve sizden yardım ister. Sizin yakalamanızı ister. Siz, şimdi o elemanı yakalayıp, öldürmelisiniz.

Eğer, yanınızda silah varsa onu öldürmeniz zor olmayacak. Peşine düştüğünüz adam, duvarları tırmanıp, yola doğru koşmaya başlayacak. Sizde aynen onu takip edin. Arada, diğer Vagos çete elemanları da önünüze çıkıp, sizi durdurmaya çalışacak. Bu eleman, yola çıktığı zaman bir arabaya biner ve kaybolur. Siz tam arabaya binerken onu rahatlıkla öldürebilirsiniz. Önemli olan, onu takip etmek.
Onu öldürdüğünüz an, görev tamamlanmış olur.

Hediye : Respect (Saygınlık) +

D3. Wrong Side of the Tracks
Zorluk Derecesi: 4.5/10

Bu görev, muhtemelen şu ana kadar ki en zor görev olacak. Ancak, gerçekten çok zevkli. Mükemmel bir görev. Smoke, hayatında asla rastlamadığı gibi bir şekilde silah kullanacak. Bu görev için öncelikle Smoke’la Unity Station’a gideceksiniz. Radardaki sarı noktaya gidin.

Oraya geldiğinizde, kırmızı gölgeye park edin. CJ and Smoke, San Fierro Rifa adamlarının tren katarlarının üzerinde bir anlaşma yaptıklarını görür.

San Fierro Rifa adamları sizi fark eder. Trenle kaçarlar. Hızlıca Sanchez marka motosikleti alıp treni takip edip, üzerindeki adamları öldürmeniz lazım. Tren, tünele girmeden önce bir arabaya çarpacak. Araba patlayacak, bu yüzden trenle aranızı mesafeli tutun.
Sizin yapmanız gereken şey, trenin üzerindeki adamlara yakın bir şekilde motosikleti sürmektir. Eğer trene uzak kalırsanız, Smoke onları öldüremeyecek. Onların hizasında gitmeye çalışın. Bu arada size ters yönde trenler gelecek. O gibi durumlarda trene ezilmeden farklı yolları kullanmalısınız. Motorunuzla onların hizasına gelin ve biraz trenden uzakta durun ki, Smoke onların tüm vücudunu rahatlıkla görebilirsiniz. Eğer, dediğim gibi, 20-30 sn. trenle olan yerinizi ayarlarsanız, rahatlıkla trendeki elemanları öldürürsünüz.

Belirli bir yer var. O yere kadar adamları öldürmeyi bitiremezseniz, görev tamamlanamamış olur. Tüm elemanları bitirirseniz, radarda sarı bir nokta oluşur.Yani motorla Smoke’un evine gitmelisiniz. Böylece görev tamamlanır.

Reward: Respect +

1 Comments:

Yorum Gönder

<< Home